Kitchakut festival

Vores meget venlige og snakkesalige hotel manager fortalte, at hans hotel levede hovedsageligt af thailandske turister, der kom valfartende til Chanthaburi i forbindelse med de mange festivaller, specielt Kitchakut festivalen. Det viser sig at tæt på Chanterburi ligger en national park med et bjerg, der hedder Kitchakut. Adgang til bjerget er kun åben fra februar til april, hvor man kan komme til toppen og se et stort buddha fodspor i klippen. Buddhister anser det for en kilde til ekstra mange gode meritter, hvis man foretager pilgrimsfærden til fodsporet. Det anslåes at omkring 1 million thaier fra hele landet besøger bjerget hvert år.
Da det var sidst på eftermiddagen og dagen før Sebastians fødselsdag kunne vi egentligt ikke nå at besøge stedet, men Britt foreslog at jeg lige kunne drøne afsted samme aften og se hvad det gik ud på. Som sagt så gjort.
Da hotel manageren fik nys om, at jeg ville tage derud insisterede han på, at der måtte arrangeres en taxi, der kunne vente derude og køre mig hjem igen. Desuden ville han selv snakke med chafføren og sikre sig at en ordentlig aftale blev lavet og han skrev telefonnumre ned på alt og alle … bare for en sikkerhedsskyld. Med et par sidste formaninger om at være forsigtig på vej op af bjerget i den tynde luft kom jeg afsted til foden af bjerget.
Startpunktet er et tempel og et kæmpe marked ved foden af Kitchakut. Det er ikke nogen turist begivenhed, hvilket kan ses ved, at der ikke findes et eneste skilt med forståelige bogstaver og ingen andre mennesker med lys hud, til gengæld var der masser af thai famillier i godt humør.
Turen op til buddhas fodspor foregår i 3 etaper: først på ladet af en 4-hjulstrækker der i høj fart ræser næsten lodret op af bjerget, thai’erne kan lige nå at samle hænderne og lave en lille hilsen, når man drøner forbi en række små helligdomme. Herefter indløser man billet til atter en køretur meget magen til den første, bare lidt mere stejlt. Til sidst skal man til fods 1,5 km op af trapper og skovstier.
Gåturen er det bedste, man går af oplyste stier i skoven, overalt er der strøet blomster og hele vejen er der alverdens buddhistisk tingeltangel som statuer, klokker og billeder. Her og der sidder munke og velsigner de forbipasserende, hvis de da ikke lige har travlt med deres mobiltelefon. Når der kommer en munk er det med straks høfligt at springe af stien og gøre plads. En af munkene havde en blinkende lommeradio under kåben, der spillede stemningsfuld musik, lidt fjollet, men egentligt også ret effektfuldt derude midt på den mørke skovsti.

PhotoPictureResizer_160311_220113859-1200x2133

PhotoPictureResizer_160311_212957847-1600x900

PhotoPictureResizer_160311_212530439-1600x900

 

PhotoPictureResizer_160311_220039366-1600x900
Oppe ved fodsporet var der en masse mennesker og nogen snakkede meget højt i en højtaler, jeg betragtede fodsporet lidt fra afstand og ville egentligt hellere gå rundt på stierne.

PhotoPictureResizer_160311_212419596-1600x900
Stien fortsatte et par kilometer mere og det viste sig, at den endte et sted, hvor en masse grene og snore var viklet ind i rødt stof. Heldigvis mødte jeg her de første 2 thai’er der kunne lidt engelsk og de fik forklaret, at man her skal skrive et ønske på et udleveret stykke stof og derefter binde det fast et sted. … man har jo lov at håbe.

PhotoPictureResizer_160311_212456376-1600x900
På vejen tilbage fik jeg en munks velsignelse med på vejen og da jeg ville tage en puster på en bænk, blev jeg taget i skole af en håndfast dame, der gerne ville træne sit skole engelsk og give præcise anvisninger til, hvordan man sætter guld på en hellig sten og efterfølgende beder om alt godt for venner og famillie.
Herefter kunne jeg ikke rumme mere god karma og tænkte, at den sidste gode gerning skulle være at vende tilbage til min chaffør, der nu havde ventet i 4 timer.
På vejen ned gik jeg forbi den første vestligt udseende person på hele turen, vi hilste indforstået på hinanden, jeg ved egentligt ikke hvorfor.
Heldigvis var taxien, hvor jeg havde forladt den og chafføren så meget glad ud ved synet af mig og måske også udsigten til fyraften.
Jeg var hjemme lidt over midnat efter en ret speciel, men meget god aften.
Næste morgen var hotel manageren meget glad og lettet over, at det havde været en god tur.

Chantaburi – Rimnaam Hotel

Efter de to store byer var planen at rejse tilbage til Thailand og finde et fredeligt sted at slappe lidt af. Planen var at flyve til Bangkok og herfra køre til Chanthaburi på vejen mod en af øerne Ko Mak, Ko Kut eller Ko Chang.
Vi har tidligere boet på et resort i udkanten af Chanthaburi, men vi ville egentligt gerne se byen rigtigt, så denne gang fandt vi et hotel inde i by midten. Chanthaburi ser af en eller anden grund ikke så meget til turister, hvilket betyder at prisniveauet er ret lavt. Vores hotel “Rimnaam” var helt nybygget, meget luxus med en lækker saltvandspool. Vores værelse havde en fin størrelse, med en stor balkon med udsigt over poolen, haven og den smukke flod der løber lige ved siden af. Vi havde egentligt booket 3 overnatninger, men skyndte os at bede om 4 dage mere. Det kunne kun lade sig gøre hvis vi mod en god rabat ville lade os opgradere til penthouse suiten, med boblebad på balkonen … vi accepterede 🙂

P3040521-1600x1200

P3060639-1600x1200

P3070642-1600x1200
Vi nåede skam også at se lidt af Chanthaburi udenfor vores luxus hotel. Vi fik først set parken der rummer diverse monumenter og endnu bedre et stort udendørs fitness område. Dog tvang de 35 grader os til at blive i skyggen det meste af tiden. Fra parken kan man gå til den gamle bydel, der er rigtig hyggelig. Det er en lang gade med gamle bygninger og næsten ingen biler. Fra den gamle by gik vi over floden og så en af Thailands største katedraler. Der var begravelse i kirken så vi nøjedes med at beundre den udefra …. fra skyggesiden …. med en is.

P3040504-1600x1200

Kong Taksin monumentet i parken, ungerne har scoret fiskefoder til søen.

P3040501-1600x1200

Park fitness, med 35 grader sprang vi opvarmningen over.

P3040514-1600x1200

P3040510-1600x1200

Udvælgelse af et lovende gadekøkken, Sigurd stemmer for nudler.

P3040511-1600x1200

Nudlerne prøvesmages og godkendes.

P3040517-1600x1200

Byens katedral og stolthed.

P3040518-1600x1200

Chanthaburi er berømt for handel med ædelstene, vi kom tilfældigvis igennem et ædelsten-marked. Morten skulle lige til at købe en 50 karat opal, men blev skræmt væk af en overmoden Durian.

P3080645-1600x1200

Vi fandt en god cafe der havde et godt udbud af is kager.
Vi fik også besøgt det lokale supermarkede og et shoppingcenter “Robinson” hvor vi fik købt lidt af hvert, bl.a. en flot kjole til Signe.

P3050630-1600x1200

Singapore – Botanisk have – børnene finder vej

På trods af at taxi også er hurtigt og biligt, så er undergrundsnetværket i Singapore også i verdensklasse. Det dækker næsten hele byen og det er let at komme rundt, da der er mange linjer godt forbundet.
Hotel Boss ligger i nærheden af Lavender station, så vi gik der ned for at se lidt på sagerne. Det viste sig, at børn under 7 år kan rejse gratis, når blot man udfylder en blanket med navn og pasnummer. Sigurd var meget stolt, da han fik sit eget pendlerkort til metroen.
Undergrunden er ligsom resten af byen imponerende og effektiv.

Vi brugte et par timer på at besøge botanisk have, den er så stor at vi kun så en del af den. En del af parken er indrettet som have for børn. Her er en række små legepladser, labyrinter og et vandområde med springvand. Det hele er opbygget meget informativt og lærerigt… det største hit var stationen, hvor der kunne leges fotosyntese….

PhotoPictureResizer_160313_201920490-1600x900

PhotoPictureResizer_160313_201950129-1600x900

Da vi ikke ville være i parken længere sagde vi, at det var ungerne, der måtte hjælpe hinanden med at finde hjem. Vi ville ikke sige noget men bare følge efter dem den retning de bestemte. Vi er meget stolte over at de sammen og helt uden hjælp fandt fra den ene ende af Singapore til den anden. Vores børn er nu for alvor blevet rejsende i verden.

Signe: Jeg gik gennem parken af en sti sammen med drengene, mens vi gik kiggede vi på blomsterne især en blomst, der var meget blød. Så fandt vi stationen og gik ind i den og ned af rulletrapperne til undergrunden, jeg sørede for at vi fik billeter og fandt linien vi skulle med ved hjælp af en billet aftomat. Så fandt drengene og mig peronen vi ventede på toget, da toget kom stillede os foran i toget og legede at det var os der styrede toget. En gang skulle vi skifte tog der nåede vi lige toget ellers skulle vi have ventet i 5 minutter! Da vi ankom til sidste station kørte vi op af rulletrappen og fandt vejen hjem til hotel Boss. Da vi kom tilbage var jeg sådan lidt stolt.

PhotoPictureResizer_160313_202012374-1600x900

Universal Studios Singapore

Så var tiden kommet til at få spenderebukserne på og tage til det helt store hit “Universal Studios Singapore” (USS). Vi lagde ultra hårdt ud med at ankomme, da parken åbnede og gå direkte til de store attraktioner inden køerne blev for lange. Morten og Sebastian fik først en tur i “Battlestar Galactica”, der en highspeed ruchebane hvor man kører mere med hovedet nedad end op. De havde dårligt genvundet balancen før alle mand stod i kø til “Transformers”, vi checkede lige med dørmanden om turen var vild eller uhyggelig, “no no just some 4D movie”. Tak Skæbne! Det var en rutchebane, hvor man kigger på en 3D film med transformers der slås, kaster rundt med én og skyder til højre og venstre, mens vi blev ramt af ting, vand og varme. Bagefter stod vi alle med granatchok og en lille smule kvalme, men det var sjovt.
Herefter gik turen til Madagascar land, shrek, mummy, sesam Strasse og meget andet.
Signe endte som en ren vovehals og sluttede af med at snuppe en 2-3 ture i træk i rutchebanen, sammen med Morten og Sebastian. Faktisk endte det med, at Morten måtte melde pas til flere ture og det vist ikke sket tidligere.
Det var en meget udkørt famillie, der chekckede ud af USS kl. ca. 7 om aftenen.

P3010471-1600x1200

P3010472-1600x1200

P3010476-1600x1200

2 overlevende efter en tur med battlestar Galactica

P3010477-1600x1200

Den her snurre rundt ting måtte ungerne klare alene.

P3010479-1600x1200

P3010482-1600x1200

P3010484-1600x1200

I Madagascar var der mere hyggeligt.

P3010486-1600x1200

P3010487-1600x1200

Her en attraktion helt uden kø!! Måske fordi det er et pariserhjul, der bare kører meeeeget langsomt rundt. Den skulle selvfølgelig prøves alligevel.

P3010488-1600x1200

P3010490-1600x1200

Køretur for alle aldre i en mystisk ægyptisk udgravning.

P3010491-1600x1200

Cookie monster Nam nam.

P3010492-1600x1200

Kramning af bamser i sesame street. Sigurd drønede forbi den lange kø af ventende børn og sprang i armene på den blå pels-ting. Modsat de irriterende kinesere, der overhalede os ved dinusauruskøen, var det her anderledes sjovt 😇

P3010493-1600x1200

Senere var der break dance, vi afslog det generøse tilbud om at deltage.

P3010498-1600x1200

P3010497-1200x1600

Hvad har Shrek gang i den frækkert?

 

Singapore

Fra Kuala Lumpure fløj vi med Malindo Air til Singapore. Allerede i flyet fik vi en lille forsmag på, hvad det var for et land og by, der ventede os.
God benplads, individuelle skærme med diverse film og underholdning etc. – igen var det næsten trist, at turen kun tog en time.
Singapore lufthavn er i en klasse for sig – her er effektivt, elegant…. osv. Fra flyet kører man med monorail til immigrationsområdet.
Visionen for Singapore er at være en city garden. Allerede i 1960 sørgede byplanlægningen for at plante træer langs vejene og derfor er der i dag store skyggefulde træer langs fortorvene. Dejligt, når temperaturen året rundt er omkring 30 grader.
Vi bor på Hotel Boss et nybygget gigantisk hotel placeret lige mellem det arabiske kvarter og little India. Vores taxi-chaffør fortalte, at det godt kunne være en oplevelse værd at tage til little India og i Mustafas center.. Det gjorde vi så..
Nu har vi ikke været i Indien, men vi kunne godt forestille os, at det var et eksempel på hvordan det kunne være. I kvarteret var der selvfølgelig rigtig mange indere. Både kvinder i traditionelle dragter, men allerflest indiske mænd i alle aldre. Noget af det vi lage mærke til er at de, når de taler sammen stiller sig med hinanden i hånden under hele samtalen.
Aftensmaden blev selvfølgelig indisk kylling i karry med diverse tilbehør og naanbrød.
Vores værelse har kabeltv, der sendte tegnefilmen Vilde Rolf undervejs blev filmen afbrudt af opbyggelige tv-reklamer/informationer til folket. F.eks. er der gang i et anti-mygge-program, hvor der opfordres til at alle bekæmper myg for at begrænse deres antal. På den måde håber man på at minske antallet af dengue og zika udbrud. Singapor er et land, hvor der er store bøder for at bryde loven. Derfor koster det også 2000 dollars (ca. 10.000 kr), hvis man f.eks. har en krukke på altanen med vand i underpotten således, at man giver mulighed for at der kan udklækkes myg.
I det hele taget er der vist en del lov og orden, der er reguleret med meget store bøder for ikke at følge reglerne. Store bøder for at ryge, hvor der er aircon, store bøder for at smide skrald og store bøder for ikke at skylde ud i de offentlige toiletter. Som en taxi chaffør sagde “Singapore is fine city”.

De fleste aftener spiste vi på et foodcourt nær hotel Boss. Her dristede vi os til at prøve en dessert med Durian.  Men den dessert er et helt kapitel for sig selv….P2280441-1600x1200

Monorail, så man ikke skal gå fra flyet og til bagagen.

P2280443-1600x1200

Ankomsthallen, hvor integrationspapirerne skal udfyldes.

P2280444-1600x1200

Lille promenade ved floden, der løber nær hotel Boss.

P2280445-1600x1200

Morten shopper i Mustafa’s center. Morten er vild med at shoppe tingeltangel hvilket ses på kropssproget.

KL lidt kultur

Så var det blevet tid til et kulturelt fremstød for hele famillien. Første tur var med taxa til national moskeen. hvor der hver fredag samles 3000 mænd til bøn og ca. 12.000 uden for. En guide forklarede os om ligheder og forskelle på islam og kristendom og hvordan moskeen fungerer som et samlingssted.
100 m fra moskeen ligger museet for islamisk kunst. Der var mange flotte små modeller af verdens berømte moskeer og en hel masse andet. Ikke mindst var der en utrolig velfungerende aircondition i hele museet.
Til sidst måtte vi dog udenfor igen og på trods af de 35 grader besluttede vi at besøge “gardens by the lake” der også lå meget tæt på museet og moskeen. Parken er meget smuk og meget stor, heldigvis fandt vi hurtigt legepladsen så ungerne kunne prøve den inden vi smeltede helt og måtte luske hjemad.

Heldigvis gik der ikke længe inden vi fik vinket en taxi ind. Morten valgte (måske på grund af solstik) at gå i hård forhandling med taxachafføren som vi stoppede. Chafføren sagde at prisen var 30 for at køre os hen til vores hotel, men Morten mente at det skulle koste 20 og holdt stædigt fast 20! 30 – 20! 30 – 20! Morten vendte sig og ville smække døren, hvilket fik chafføren til at råbe; OK – 20.
En af de episoder vi nok ville have været lidt mere fleksibel med, da vi opdagede at der ikke skulle ganges med 5. Det virker ikke helt urimeligt at skulle betale en tyver for et kvarter i taxi – ups ;o)

P2270427-1600x1200

Næsten passende påklædning inden besøget i moskeen – Morten er lidt vovet med åben skjorte og frække ben.

P2270434-1600x1200

P2270435-1600x1200

Små modeller over verdens mest berømte moskéer.

P2270437-1600x1200

P2270438-1600x1200

P2270439-1600x1200

Eventyrlig legeplads i Lake gardens.

 

KL akvarium

I KLCC centeret findes et stort akvarium som vi besøgte. Vi fik set Oddere, skildpadder og et hav af fisk. Vi endte med at bruge hele dagen i akvariet, men så havde vi også fået det hele med inklusiv fodring af både det ene og det andet.

P2240407-1600x1200

P2240403-1600x1200

P2240399-1600x1200

P2240413-1600x1200

P2240411-1600x1200

P2240396-1600x1200

På rullebånd gennem 90 m akvarietunnel.

KLCC

Vores første tur i Kuala Lumpur gik til city center, hvor byens varemærke: twin towers står. Rundt om tårnene er der et kæmpe shopping center med tilhørende park og nogle forskellige forlystelser. Vi tog monorail toget til KLCC og bestile billet til en tur i tårnene samme aften. Så havde vi rigeligt tid til at se lidt på shopping centeret og parken. Det viste sig hurtigt at være et meget “high-end” center. f.eks kiggede vi på en ur butik og ville se om de havde et skelleton ur, de havde kun 1 af den til den nette sum af 100.000 dollars. Den rare mand i butikken spurgte, hvor vi skulle hen prismæssigt … omkring 10.000 dollars? Da Morten meddelte, at det nok nærmere var et upper limmit måtte manden henvise til andre butikker med DEN slags ure.
KLCC parken var fantastisk flot med en gigantisk legeplads og et stort soppe/badebassin til børn.
Endeligt blev det tiden til vores længe ventede tur op på 86. etage og den tilhørende gåtur på gangbroen mellem tårnene beliggende på 41. etage.
Sikke en udsigt!!

P2230320-1600x1200

Rar mand viser os vej til tårnene, giver gode råd om at besøge legepladsen mm. Og så giver han selvfølgelig en hyldest til Morten Frost og Peter Gade, da han får at vide hvor vi kommer fra.

P2230318-1600x1200

P2230331-1600x1200

Have med børnebassin i KLCC parken

P2230332-1600x1200

P2230324-1600x1200

P2230337-1600x1200

Instruktion til at komme op blev givet med film, der blev vist svævende i luften – magisk.

P2230340-1600x1200

Udsigt fra 41. etage

P2230355-1600x1200

DSC_0398-1600x900

P2230377-1600x1200

Udsigten fra 86. etage… der er langt ned.

P2230414-1600x1200

P2230365-1600x1200

 

Ankomst til Kuala Lumpure – Swissgarden residence

Som en indskydelse, da vi ikke ville til Myanmar uden anti-malaria-tabletter, besluttede vi at vi ville se lidt storby, så uden nogen videre planlægning fandt vi fly til både Kuala Lumpur og videre til Singapore. Måske også fordi det hele gik lidt stærkt endte det også med at vi stod meget tidligt op i Auytthaya og kørte til lufthavnen… for at finde ud at at der var 5 timer til afgang… Men det gav jo tid til at læse lidt 😊

Vi landede i Klia lufthavnen sidst på eftermiddagen. Alt er større, renere og mere organiseret end i Thailand. Vi tog med Ekspress tog fra lufthavnen til centrum. Det er et tog, der køre med højhastighed 160 km/t – hvilket er praktisk og effektivt. Men også allerede på banegården opdagede ungerne, at vi også er kommet til et sted, hvor der er hæftige bøder for at bryde loven. 10.000 RM eller 2 år i fængsel, hvis der ryges i venteområdet. Her talte vi lidt om, hvad en RM er værd i danske og Morten fortalte os, at vi skulle gange med ca. 5, hvilket vi så gjorde resten af vores tid i Kuala Lumpur indtil aftenen inden vi rejste videre mod Singapore (her opdagede Morten, at 1 RM svarer til 1,16Kr og at det er i Singapore, at vi skal gange med ca. 5).

Vi boede på Swissgarden residence et fire stjernet hotel, hvor vi fra vores værelse på 17. etage har udsigt til KL twin towers. Den første aften var der (måske pga. kinesisk nytår) fest fyrværkeri ca. en gang i timen med kæmpe raketter.
Det var først ved 22-tiden, at vi begyndte at pakke ud og gerne ville til at bruge sengene. Men irg, ad! det var nogle beskidte og virkelig ulækre senge. Vi ringede til  receptionen, men så tog det også kun 2 timer for at få lagt noget rent på. Først kom der en makker, der klagede sig over at han faktisk havde fri nu. Han mente at vi bare kunne sove i “stadset” og så kunne rengøringen give os noget rent i morgen. Herefter gik han med en kommentar om, at han ordner det. Der gik lang tid og vi måtte igen ringe til receptionen… efter noget tid kom en ny makker og spurgte hvad problemet var… da han så sengen gik han så i gang med at skaffe rent grej, men tiden gik og vi nåede et pænt stykke over midnat inden værelset var klar. Suk, men vi plejer ikke at bo på 4-stjernede hoteller, så det er måske en del af standarden?!

Vores lejlighed på Swiss Garden havde et køkken som vi endte med at benytte os af. Her fik vi lavet noget af det bedste luksusmad børnene kunne drømme om: Havregrød med frugt og toastbrød syltetøj, faktisk meget hyggeligt efter ca. 2 mdr. på restaurant.P2220290-1600x1200

Lang ventetid i lufthavnen inden afgang.

P2220296-1600x1200

Venter på taxi  – kun Morten måtte stå i køen – vi andre fik besked på at vente på det andet fortov.

P2220294_crop_778x743-1600x1528

Godt vi ikke ryger.

P2220291-1600x1200

Højhastighedstog med mulighed for at se tv på turen.

P2230313-1600x1200

Også monorail i KL imponerede.

P2220304_crop_595x595

Udsigt til fyrværkeriet og KL tårnene fra vores værelse på 17. Etage.

DSC_0408-1600x900

Havregrød med hele molevitten – favorit spise i KL.

P2260421-1600x1200

P2260424-1600x1200

Slik og tegnefilm – ungerne holder øje med hvornår det bliver fredag.

P2250418-1600x1200

Udsigt til poolen og imponerende byggearbejde i baggrunden.

Chiang Khong

I dag stod vi igen tidligt op. Pakkede sammen. Spiste morgenmad og gjorde klar til at gå til busstationen. Da vi stod med rygsækkene og vores 2 kurve kom damen fra hotellet hen og grinede af os og spurgte, om vi virkelig havde tænkt os at slæbe dem gennem Laos og videre?! Snakken endte med, at hun fik den kurv som Britt har lavet, således at vi nu “kun” har Signes med videre.
Vi var på busstationen allerede kvart over 7 og der var god plads i skrammelbussen.
Den er skrammel på den måde, at den er lavet af gammel blik, at døren ikke kan lukkes medmindre den bindes sammen med noget stof. Den er luksus på den måde, at der er installeret et kæmpe fladskærms tv, så man kan se nyheder mens man venter på afgang. Når bussen kører ud af landevejen, så kan passagerer vinke i vejkanten for derefter at stige på i farten – altså mens bussen triller. Med mindre det er gamle damer, så sættes farten yderligere ned og billetdamen hjælper dem af og på – god service.
Vi havde fået at vide, at busturen på lidt over 2 timer og 170 km skulle koste 65 thb for voksne og 30 for børn og at små børn nok var gratis. Vi kom af med 200 thb – altså knap 40 kr. i alt for turen. Med de priser kan vi godt forstå, at kollektiv transport er populær. Hertil skal det så også siges, at vi betaler turistpriserne og at de lokale der stod af og på kom af med noget mindre.
Vel fremme på Day Waterfront blev vi modtaget ganske hjerteligt af paret, der driver stedet. Her fik vi en second breakfast med en masse søde sager. På stedet her kan man også låne cykler og der er en fin promenade lang Mekong floden, hvor vi cyklede en tur. Dette er endnu et sted, der med dets venlighed og imødekommendehed kan anbefales. Værelset har en lille altan og der er udsigt udover Mekong til Laos.
På stedet har de også de visumformularer, der skal udfyldes for at komme ind i Laos, så Morten tog en “hyggelig” time på altanen og fik dem udfyldt. Vi glæder os rigtig meget til at se et nyt land og vi har allerede fået en forsmag på kommunismen fordi vi ved klokkeslag kan høre militærets trompetfanfarer og laotiske propaganda.
Vi spiste endnu engang virkelig lækker thai mad fra gadekøkkener. Vi sætter ofte ungerne til at regne ud, hvad prisen bliver omregnet til danske kroner.  Denne aftens mad og dessert blev knap 32 kr.
Som afslutning på aftenen havde vi en lille geografitime,  da receptionen er spækket med verdenskort. Det gør det meget interessant at tale om landegrænser og floder, når man samtidig kan se det både på kort og i virkeligheden.
P.s. vi har jo som tidligere nævnt meget fornøjelse af de flettede kurve. Da vi skulle til at sove opdagede vi, at Signes kurv var blevet væk…. stort drama. Det viste sig at det var housekeeping, der havde hængt den op ude i køkkenet. Alle på stedet havde troet at det var en anden der havde købt den…. hi hi… Signe fik den tilbage, så vi ender nok med at tage den med til Laos.
P2020247-1600x1200
P2020246_crop_516x651-1200x1514
P2020249-1600x1200
P2020250-1600x1200