Singapore

Fra Kuala Lumpure fløj vi med Malindo Air til Singapore. Allerede i flyet fik vi en lille forsmag på, hvad det var for et land og by, der ventede os.
God benplads, individuelle skærme med diverse film og underholdning etc. – igen var det næsten trist, at turen kun tog en time.
Singapore lufthavn er i en klasse for sig – her er effektivt, elegant…. osv. Fra flyet kører man med monorail til immigrationsområdet.
Visionen for Singapore er at være en city garden. Allerede i 1960 sørgede byplanlægningen for at plante træer langs vejene og derfor er der i dag store skyggefulde træer langs fortorvene. Dejligt, når temperaturen året rundt er omkring 30 grader.
Vi bor på Hotel Boss et nybygget gigantisk hotel placeret lige mellem det arabiske kvarter og little India. Vores taxi-chaffør fortalte, at det godt kunne være en oplevelse værd at tage til little India og i Mustafas center.. Det gjorde vi så..
Nu har vi ikke været i Indien, men vi kunne godt forestille os, at det var et eksempel på hvordan det kunne være. I kvarteret var der selvfølgelig rigtig mange indere. Både kvinder i traditionelle dragter, men allerflest indiske mænd i alle aldre. Noget af det vi lage mærke til er at de, når de taler sammen stiller sig med hinanden i hånden under hele samtalen.
Aftensmaden blev selvfølgelig indisk kylling i karry med diverse tilbehør og naanbrød.
Vores værelse har kabeltv, der sendte tegnefilmen Vilde Rolf undervejs blev filmen afbrudt af opbyggelige tv-reklamer/informationer til folket. F.eks. er der gang i et anti-mygge-program, hvor der opfordres til at alle bekæmper myg for at begrænse deres antal. På den måde håber man på at minske antallet af dengue og zika udbrud. Singapor er et land, hvor der er store bøder for at bryde loven. Derfor koster det også 2000 dollars (ca. 10.000 kr), hvis man f.eks. har en krukke på altanen med vand i underpotten således, at man giver mulighed for at der kan udklækkes myg.
I det hele taget er der vist en del lov og orden, der er reguleret med meget store bøder for ikke at følge reglerne. Store bøder for at ryge, hvor der er aircon, store bøder for at smide skrald og store bøder for ikke at skylde ud i de offentlige toiletter. Som en taxi chaffør sagde “Singapore is fine city”.

De fleste aftener spiste vi på et foodcourt nær hotel Boss. Her dristede vi os til at prøve en dessert med Durian.  Men den dessert er et helt kapitel for sig selv….P2280441-1600x1200

Monorail, så man ikke skal gå fra flyet og til bagagen.

P2280443-1600x1200

Ankomsthallen, hvor integrationspapirerne skal udfyldes.

P2280444-1600x1200

Lille promenade ved floden, der løber nær hotel Boss.

P2280445-1600x1200

Morten shopper i Mustafa’s center. Morten er vild med at shoppe tingeltangel hvilket ses på kropssproget.

Leave a Reply

Your email address will not be published.